មនុស្សច្រើនណាស់មិនបានដឹងថា ពេលអាំងសាច់អាចបង្កើតជាសារធាតុដែលអាចបណ្តាលឲ្យកើតជម្ងឺទាំងនេះបានសោះ


camnewstv ៖ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រចិនបានរាយការណ៍ថាផ្សែងពីសាច់នៅលើភ្លើងឆេះបានជះឥទ្ធិពលអវិជ្ជមានដល់រាងកាយមនុស្ស។អ្នកស្រាវជ្រាវបានវាយតម្លៃពីគ្រោះថ្នាក់នៃសមាសធាតុបង្កជំងឺមហារីកដែលកើតឡើងនៅពេលដែលសាច់ឆៅអាំងនៅលើធ្យូងហើយ ដោយយបានរកឃើញថាផ្នែកសំខាន់នៃសារធាតុទាំងនេះចូលក្នុងខ្លួនតាមរយៈស្បែកនិងមិនមែនតាមរយៈផ្លូវដង្ហើមដូចដែលអាចរំពឹងទុក។ វាពិតណាស់ ការរកឃើញរបស់ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រត្រូវបានយកទៅចុះផ្សាយក្នុងទស្សនាវដ្តីវិទ្យាសាស្ត្របរិស្ថាននិងបច្ចេកវិទ្យា។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវកត់សម្គាល់ថានៅពេលដុតធ្យូងវាបង្កើតជាតិអ៊ីដ្រូកាបូនដែលមានក្លិនក្រអូប។ សមាសធាតុទាំងនេះមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពហើយអាចបណ្តាលឱ្យមានការផ្លាស់ប្តូរហ្សែនដែលជំរុញដល់ជំងឺមហារីកសួត, ប្លោកនោមនិងមហារីកស្បែក។

ប្រភព៖ hi-news

No comments