ជម្ងឺមហារីក​នឹងត្រូវ​ស្លាប់ ពេល​អ្នក​បាន​បរិភោគ​អាហារ ៤មុខនេះ!



មានគ្រឿងទេស ៤មុខ ត្រូវបាន​រកឃើញ​ដើម្បី​ជួយ​ដល់​ការ​ព្យាបាល​ជម្ងឺ​មហារីក នៅក្នុង​ការ​ស្រាវជ្រាវ​វេជ្ជសាស្ត្រ​ចុង​ក្រោយនេះ។
ពួកគេមានរសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​មាន​មនុស្ស​ជាច្រើន​ចូល​ចិត្តវា​ខ្លាំង​ណាស់ ដូចគ្នា​នេះផង​ដែរ ពួកគេ​មាន​សក្ដានុពល ដើម្បី​បញ្ឈប់​កំណើន​ជម្ងឺ​មហារីក!
តើមានអ្នកណាខ្លះ​មិន​ចូល​ចិត្ត សូកូឡាខ្មៅ ប៉េងបោះ រមៀត និង​តែបៃតង? តើយើង​អាច​ធ្វើឱ្យ​ពួកគេ​មាន​ឥទ្ធិពល​ខ្លាំង​ដោយ​របៀបណា?
ដូច្នេះហើយ វាមានវត្ត​មាននៅ​ក្នុងជីវិត​របស់​យើង ក្រោយ​ពេល​បន្ទាប់​ពីយើង​ទទួល​រងរបួស​ដែល​កាត់​បន្ថយ​តាម​រយៈ​ស្បែក សរសៃ ឬសរសៃ​អាកទែរ របស់​យើង ហើយ​ត្រូវការ​សម្រាប់​ការកសាង​បំពង់​ឈាម​កើតឡើង។
-ផែនការបរិភោគប៉េងបោះ
តាមការស្រាវជ្រាវ​នៅ​សាកល​វិទ្យាល័យ Harvard បាន​ឡើងថា ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ ៥០% នៃការ​សម្លាប់​ជម្ងឺ​មហារីក​ក្រពេញ​ប្រូស្ដាត យើង​គួរតែ​ទទួល​ប៉េងបោះ​ឆ្អិនឱ្យ​បាន​ទៀតទាត់។
ការស្រាវជ្រាវនេះ​បាន​បង្ហាញ​ថា ប៉េងប៉ោះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​មិនគួរ​ឱ្យជឿ​ក្នុងការ​កាត់​បន្ថយ​ជម្ងឺ​មហារីកនេះ។ មូល​ហេតុ​ដែល​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព គឺថា​ពួកវា មាន​បរិមាណ​ខ្ពស់នៃ​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ដែល​គេហៅ​ថា Lycopene ដែល​មាន​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​ជម្ងឺ​មហារីក​ខ្លាំង។
-សូកូឡាខ្មៅ
ការបរិភោគសូកូឡាខ្មៅ វាធ្វើឱ្យ​សុខភាព​រាងកាយ​របស់​អ្នក​កាន់តែ​ល្អប្រសើរ​ឡើង។ សូកូឡាខ្មៅ​ល្អ​សម្រាប់​ស្ថាន​ភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក​ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែម​ទាំង​សម្រាប់​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​និឹងកោសិកា​មហារី​ផងដែរ។
-កាហ្វេ និង តែបៃតង
វាជាភេសជ្ជៈពេញ​និយម​សម្រាប់​ការ​ទទួលទាន​ជាប្រចាំ​ថ្ងៃរបស់​អ្នក។ ពួកគេ​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់ថា ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​ឱកាស​នៃការ​អភិវឌ្ឍ​មហារីក។
-រមៀត
ក្រៅពីមានផល​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន​សម្រាប់​សុខភាព រមៀត​ត្រូវបាន​គេ​ទទួល​ស្គាល់​ថា ជា​ធាតុផ្សំ​មួយមុខ​ដែល​គេពេញ​និយម​ប្រើប្រាស់​ក្នុងការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និងប្រើ​ក្នុង​វិធានការ​ប្រឆាំង​នឹងជម្ងឺ​មហារីក​ពូកែបំផុត៕

No comments